Met veel passie en plezier sta ik drie avonden per week als muzikaal leider en dirigent voor groepen. Op dit moment sta ik voor Zanggroep KoRije, Musicalvereniging Next en koor Andantino.

Ik vind het belangrijk dat er tijdens de repetities hard wordt gewerkt in een gezellige en open sfeer. Ik zorg voor een gestructureerde repetitie met een mooie balans tussen nieuwe arrangementen en het up to date houden van bestaand repertoire.

De verschillende shows en optredens zijn absolute hoogtepunten waarbij ik ervoor zorg dat door mijn enthousiasme de zanggroepen boven zichzelf uitstijgen.

Koorleden over dirigent Ralf:

“Hij wil het beste uit mensen halen en is gedreven dit te doen”

Ralf is heel goed in het zien van de potentie van een individu, maar juist ook van een groep of ensemble. Hij wil het beste uit mensen halen en is erg gedreven. Hij houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden van mensen en probeert hen meer zelfvertrouwen te geven.

Lid Musicalvereniging Next

“Vanaf de eerste repetitie hebben wij hem in ons hart gesloten”

Ralf is een zeer prettige persoonlijkheid, die mensen van allerlei pluimage voor zich weet te winnen. Professioneel en vakkundig legt hij de lat hoog en haalt zo het beste uit ons. En altijd op een leuke, open en toegankelijk manier. Ralf is geduldig, sociaal en laat ons ook op hilarische wijze zien hoe dingen niet moeten.

Lid Zanggroep KoRije

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over de activiteiten van de koren of heb je een andere vraag?